Site Loader
Pollux 75, 2651 HD Berkel en Rodenrijs

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de route en een van de nieuwe toevoegingen aan de in onderhoud zijnde MTB-route, die door het zuidelijk deel van het Buytenpark loopt, is dat er vele tientallen routebordjes komen. Niet alleen nuttig voor de mountainbikers zelf, maar zeker ook voor medegebruikers van het Buytenpark. Die routebordjes bevorderen de veiligheid en gebruikersvriendelijkheid voor iedereen. Ze maken de rijrichting duidelijk en geven van verschillende routedelen de moeilijkheidsgraad aan. Daarbij kan het helpen dat niet zomaar van de route wordt afgeweken, waardoor de natuurlijke omgeving beter wordt ontzien”.
Feitelijk zijn er straks verschillende routes mogelijk, waarvan het meest westelijke deel het moeilijkst is, voor de geoefende mountainbiker dus. De hoofdroute heeft een totale lengte van 5,7 km en gaat over drie heuvels (zie kaartje). De eerste heuvel kent ook een kinderroute van 1,3 km. Op de tweede heuvel ligt het ‘Bikepark’ met technische elementen voor de gevorderde mountainbiker.

Een deel van de route krijgt een nieuwe naam, deze komt ook op de poort te staan : Bikepark Sweet Rock City. Die naam is een knipoog naar de Engelse naam van Zoetermeer, Sweet Lake City. Waarbij lake is vervangen door rock omdat de afdalingen in het bikepark veel uit rotsachtige elementen bestaan”.
Op de heuvels bevinden zich ook nog gewone wandelpaden, zodat het gebied voor iedereen toegankelijk blijft. Blijf hierbij dus goed opletten waar je fietst.


Belangrijkste onderdeel van deze opknapbeurt is dat het hele traject ‘semiverhard’ wordt door het te voorzien van betongranulaat, een duurzame menging van gekraakt betonpuin, dat bij sloop van wegen en gebouwen is overgebleven. Dat puin is daarna gezeefd om er de vervuiling uit te halen.


De zorg voor het MTB-traject berust strikt genomen bij de gemeente Zoetermeer, net als de rest van het Buytenpark. De vrijwilligers van de Stichting MTB Zoetermeer helpen sinds jaar en dag met het beheer en klein onderhoud van de MTB-route.


Post Author: Administrator