Het recreatiegebied Spaarnwoude staat meerder malen per jaar in het teken van evenementen. Maar wat er nog miste was een mountainbikewedstrijd om te bevestigen dat het multi-evenementenpark geschikt is voor fietsen. En hoe!

Na het eerste jaar in 2018 zijn de deelnemers al lovend over de vaste route die er ligt en, zei het in beperktere afmeting, zich goed laat lenen voor een uitdagende wedstrijd. Temeer door het toevoegen van het bikepark waarin voor elke klasse een technische afdaling ingebakken kan worden. Maar ook door het gebruik maken van niet natuurlijke elementen zoals de monumenten in het park.

Het parcours is zeer divers, met steile en minder steile beklimming, uitdagende of snelle afdalingen en de speciale technische toevoegingen. Met voldoende ruimte voor inhalen, een strategische plaats voor verzorging en voldoende afwisseling van snelheid en behendigheid kan iedereen zijn eigen kwaliteiten tot recht laten komen.

De komende jaren zal de lokale mountainbike vereniging, de skihal, met ondersteuning van de gemeente en het recreatieschap proberen deze wedstrijd nog beter neer te zetten en daarmee een vaste waarde op de mountainbike kalender te worden.

Wij hopen dat u met ons deze wedstrijd laat groeien tot een van de grote wedstrijden van Nederland.