De mountainbikeroute in Zoetermeer is al decennia lang een gegeven. Zo ook de wedstrijden die daarop worden gehouden. Sinds 2001 vinden jaarlijks wedstrijden plaats die hun positie op de nationale kalender hebben verdiend.

Het parcours van de mountainbikewedstrijd in Zoetermeer gaat voor een heel groot deel over vaste mountainbikeroute. En dat staat garant voor intensiviteit. Want wie denkt een rustige rit in het verder platte Zoetermeer te komen rijden, komt bedrogen uit. Steile beklimmingen wisselen zich af met lange lichte glooiingen, maar o zo verraderlijk na een aantal ronden.

Er hebben diverse wedstrijden van verschillend niveau op het parcours plaatsgevonden, waaronder nationale kampioenschappen, Benelux kampioenschappen tot en met het Europees kampioenschap in 2009.

De afgelopen jaren heeft het parcours zich geconcentreerd tot de rondgang om Snowworld en het zogenaamde graasgebied; het open gedeelte van het park. Vanaf 2019 gaan we terug naar het parcours zoals dat tijdens de Europese kampioenschappen is gehanteerd. Dat geeft de deelnemer een nieuwe uitdaging in het bos van de mtb-heuvel en de snelle maar intensieve beklimmingen en afdaling die hier liggen. Het verschaft ook meer ruimte op het gehele parcours wat de deelnemer maar ook de bezoeker ten goede gaat komen.

Het parcours staat garant voor een intensieve, uitdagende en vermakelijke ronde, waar je tijdens de wedstrijd voldoende strijd met concurrenten of vrienden kunt aangaan. Iedereen zal zijn betere en zwakkere eigenschappen tegenkomen. We houden daarbij rekening met ieder niveau, wat betekent dat je voldoende alternatieve routes vind om die angstige momenten te omzeilen.

Wij hopen jullie te ontmoeten tijdens onze evenementen en wensen jullie een sportieve wedstrijd.

Kaart van het parcours