Wielerpromotie Het Groene Hart

Top- en recreatieve mountainbikers in actie bij 3 Nations Cup Spaarnwoude

Het mountainbikeparcours in Spaarnwoude staat in het weekeinde van 23 en 24 juni in het teken van de XLC 3 Nations Cup. De allerbeste mountainbikers uit vooral Nederland, Duitsland en Belgiƫ rijden dan hun wedstrijden. De meer recreatieve mountainbiker krijgt in de funklasse de mogelijkheid om een echte wedstrijd te rijden over het speciaal ervoor aangepaste wedstrijdparcours.

De XLC 3 Nations Cup is een serie van tien mountainbike-evenementen in Duitsland, Belgiƫ en Nederland. Tijdens deze wedstrijdserie komen toprijders, waaronder ook regelmatig World Cup profs, in actie.

Meet je in een van de licentiewedstrijden aan andere bikers op snelheid, bochtenwerk of klimtechniek. Het wedstrijdparcours is namelijk uitdagend te noemen en kent veel hoogtemeters, vooral stuurmanskwaliteiten zullen dus het verschil maken. Of probeer je bikevrienden tijdens de funklassen jeugd 6-10, 11-12 of 13-14 jaar (zaterdag), funklasse heren of funklasse dames (zondag) ‘officieel’ af te troeven. Een unieke mogelijkheid om dicht bij huis te biken op een wedstrijdparcours van internationaal niveau. Voor de jeugd is het een laagdrempelige wedstrijd, waarin plezier voor het presteren gaat. Deelname voor de jeugd is gratis. Iedereen die mountainbiken leuk vindt is namelijk welkom in een van de funklassen, een KNWU-licentie is daarvoor niet nodig!

De XLC 3 Nations Cup wedstrijdserie doet dus ook Spaarnwoude aan. In Spaarnwoude zijn in het verleden mooie en prestigieuze evenementen georganiseerd. Het is een fantastisch gebied, waar vrijwilligers uitdagende mountainbiketracks gerealiseerd hebben. Het is mooi dat het internationale mountainbiken hiermee terugkomt naar Spaarnwoude.

Bovendien worden er veel extra activiteiten georganiseerd tijdens het 3 Nations Cup weekeinde. Genoeg mountainbikeplezier dus, voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Meer info over de XLC 3 Nations Cup op www.3nationscup.nl, inschrijven: www.whgh.nl