Wielerpromotie Het Groene Hart

Veldrijden

Veldrijders welkom!

Ook dit jaar organiseren wij weer een veldrijwedstrijd in Bergschenhoek, als onderdeel van de Interclub veldritcompetitie 2018/2019 Zuid-Holland.

Zaterdag 29 september, parcours Annie MG Schmidtpark, Permanence sporthal de Zijde, De Zijde 1, Bergschenhoek.

 

Sponsoren
Automobielbedrijf Cas Lamens, Auto Hofman, Tankstation GS van den IJssel, De Houtlijn, Integrated Security Solutions, Rozenkwekerij de Singel.

Inschrijven
Inschrijven ter plaatse. Kan ongeveer vanaf een uur voor de start van de categorie tot een kwartier voor aanvang van betreffende klasse. De telaatkomers worden niet meer ingeschreven. Kosten per persoon 2 euro, gepast betalen.

Starttijden
12.00 uur voor categorie B 40 minuten.
12.01 uur voor categorie D 40 minuten.
13.00 uur voor categorie A 50 minuten.

Categorie indeling
Categorie A:
Alle renners van 17 jaar en ouder tot en met 39 jaar + Nieuwelingen die per 1 oktober Junior worden of zijn geworden. Waarbij leeftijd op licentie bij start competitie bepalend is. Fiets naar keuze, wielmaat conform het KNWU reglement, mountainbike toegestaan.

Categorie B:
Alle renners van 40 jaar en ouder + Nieuwelingen + alle renners uit Cat. 7 van 14 jaar die per 1 oktober Nieuweling worden of zijn geworden. Waarbij leeftijd op licentie bij start competitie bepalend is. Uitsluitend veldritfiets, wielmaat conform het KNWU reglement.

Categorie D:
Alle Vrouwen, Nieuweling meisjes en Junior dames en + alle meisjes uit Cat. 7 van 14 jaar, die per 1 oktober Nieuweling Meisje worden of zijn geworden. Waarbij leeftijd op licentie bij start competitie bepalend is. Fiets naar keuze, wielmaat conform het KNWU reglement, mountainbike toegestaan.

Transponder
Het rijden met een transponder is niet verplicht, wel aangeraden, zonder (goed werkende) transponder komt men niet in de uitslag.

Dagprijzen
Er zijn 5 dagprijzen tw 15,10, 5,5,5 euro plus drie bossen bloemen per categorie, bloemen worden aangeboden door de dag organisatie.

Puntentelling
Voor alle Categorieën
1e plaats 20 punten
2e plaats 19 punten
3e plaats 18 punten aflopend met 1 punt tot 15e plaats 6 punten
vanaf 16e plaats iedereen 5 punten
Ook afstappers krijgen 5 punten mits zij zich hebben afgemeld bij de jury. Wanneer dit niet gebeurd krijgen zij 0 punten.

Om voor het eindklassement in aanmerking te komen moet aan tenminste de helft van het aantal wedstrijden worden deelgenomen. In seizoen 2017-2018 betekent dat 7 wedstrijden. De uitslagen en de stand is terug te vinden op www.veldrijden.com. Bij commentaar op de uitslag kan alleen via deze site worden gereageerd, klikken op ‘contact’.

Reglement Interclub Veldrit Competitie 2017 – 2018
De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de KNWU. Iedere deelnemer moet in het bezit zijn van een officiële KNWU licentie of minimaal van het KNWU basis lidmaatschap. Bij iedere deelname moet dit worden getoond, zonder is deelname niet toegestaan.

Men mag in een hogere klasse van start gaan, bij switchen van de een naar de andere klasse worden de punten niet meegenomen. Renners mogen maximaal aan twee categorieën deelnemen. Startvolgorde aan de hand van eerste 10 van het klassement en de jury wordt verzocht hierop te letten. Bij defect of wissel van materiaal mag dit uitsluitend gebeuren bij de jurywagen op de afzetplaats. De verenigingen moeten hier bij de uitzet van het parcours een afzetplaats voor maken.