Wielerpromotie Het Groene Hart

NK Eliminator & 3 Nations Cup Zoetermeer

De mountainbikewedstrijden in Zoetermeer behoren tot de top van de Nederlandse mountainbike evenementen. De faciliteiten voor rijders zijn goed. De bezoekers hebben goede toegang tot de spectaculaire punten in het parcours. En het parcours staat altijd garant voor een mooie belevenis en uitdaging.

Geschiedenis
De wedstrijden in het Buytenpark te Zoetermeer worden gehouden sinds 2001. Herhaaldelijk heeft het toneel gestaan voor het Nederlands en Beneluxkampioenschap. EĆ©nmaal is er zelfs het Europees Kampioenschap (2009) verreden.

Locatie
Het parcours is gelegen in het Buytenpark, rondom Snowworld Zoetermeer. Het wedstrijdparcours volgt voor een groot deel de vaste mountainbikeroute. De faciliteiten van Snowworld voor renners en publiek zijn gedurende de wedstrijddagen toegankelijk.

Wedstrijdweekend
Dit jaar zullen de wedstrijden op 24, 25 en 26 augustus 2018 worden verreden. Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur is het parcours open voor verkenning. Vrijdagavond, zaterdag en zondag zijn er wedstrijden.

NK Eliminator & 3 Nations Cup
Op vrijdagavond worden de NK Eliminator wedstrijden gereden. Op zaterdag en zondag de 3 Nations Cup wedstrijden. Zie programma voor alle details.

Bezoekers
Bezoekers hebben uitgebreide mogelijkheden om de wedstrijd te volgen. Zo is er een uitzichtpunt dat overzicht biedt over een groot deel van de route. En de spectaculaire plaatsen zijn goed toegankelijk. Het bezoeken van de wedstrijden is gratis.

Deelnemers
Voor deelnemers zijn voldoende en goede faciliteiten beschikbaar. In de centrale hal van Snowworld bevindt zich de inschrijfbalie, kleedruimtes met douches en dopingcontrole. Het parcours is zo ontworpen dat het voor iedereen toegankelijk is. Daar waar nodig zijn er alternatieve routes die de deelnemer kan kiezen naar gelang zijn of haar niveau. Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Teams
Voor teams is er de gelegenheid gratis te staan nabij het parcours. Tegen betaling kan stroom worden geboden op een andere plek. De plaatsen zijn te reserveren via het aanmeldformulier teams.

Pers
Voor de pers is er een speciale perswebsite, ook voor het aanvragen van een perskaart. Ter plaatste is er een persruimte met wifi, lunch en drankjes (bij vooraanmelding).