Vrijwilligers maken onze mountainbikewedstrijden mogelijk! Met alle hand- en spandienstenzorgen we samen dat het evenement en de wedstrijden soepel verlopen voor deelnemers en publiek. Maar vrijwilligers zorgen ook voor elkaar en zichzelf.

We kunnen in Zoetermeer al rekenen op enthousiaste vrijwilligers, maar kunnen er altijd meer gebruiken. Heb je zin en tijd om in Zoetermeer een steentje bij te dragen aan een geweldig evenement en met een goed team? Meld je dan aan middels onderstaand formulier. Eerst wat meer informatie? Mail of bel dan naar de stichting Wielerpromotie.
Jong of oud, sterk of slim; er is voor iedereen wel een bijdragen te verzinnen. Zie hieronder voor een beschrijving.

Voorbereidingen

Wie denkt dat het alleen maar van donderdag tot en met zondag hard werken is, vergeet de voorbereiding. Zo zijn we jaarrond bezig met:
– het werven van sponsoren.
– het verbeteren (virtueel en fysiek) van het parcours.
– het produceren van promotiematerialen en andere uitingen.
– het afstemmen met relevante partijen in de omgeving van het Buytenpark en context van mountainbiken.

Behoefte: grafisch ontwerper van (digitale) promotiematerialen.

Opbouw

De dagen voor de wedstrijd helpen vrijwilligers met het plaatsen van hekken langs het parcours, zetten het parcours af met linten en zorgen dat het sponsormateriaal opgehangen wordt. Afhankelijk van de wedstrijdsoort vangt dat op donderdagochtend aan.

Wedstrijddagen

Op de dagen van de wedstrijden worden onze vrijwilligers ingezet als marshal of rennersbegeleider. Je zorgt dat deelnemers ongehinderd hun wedstrijd kunnen rijden en publiek hier rekening mee houd. Dit kan op een punt met een publieksoversteek maar ook op uitdagende punten.
Als marshal heb je de bevoegdheid en verantwoordelijkheid de deelnemers en publiek te beschermen tegen risico’s. Je mag een ieder hierop wijzen en signaleren wanneer hier niet naar geluisterd wordt. Vanuit de centrale organisatie zullen we hierbij ondersteunen.

Verzorging

Tijdens de opbouw- en wedstrijddagen zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Tijdens de dagen wordt je voorzien van eten en drinken, lunch en diners. Als je zelf maar in de gaten houdt dat je niet tekort komt. En natuurlijk kleed op de weersomstandigheden die voorspelt worden (maar ook onvoorspeld kunnen gebeuren). We hebben al menig extreme weer soorten gehad, dus ben op veel voorbereid, het blijft tenslotte een open lucht evenement.
Beloof ons één ding: verlaat je post niet tot je daar goedkeuring voor krijgt.

We zien je graag in Zoetermeer!